štvrtok 5. februára 2015

Blázniviny s projektami a tak podobne

Neviem prečo, ale niektoré projekty sú tak duchaplné, vtipné a záživné, že sa do nich jednoducho musím zapojiť. Teda, zapojil som sa do ďalšieho, ale neberiem ho príliš, ako projekt. Skôr nejaké spestrenie. Jedná sa o výmysel tejto slečny (volá sa Casion, aby bolo jasné), a celé znenie projektu nájdete presne TU. Takže... ale, nebudem to kopírovať, však si tam pre merlina kliknite na ten odkaz na projekt. Ak chcete vedieť, o čo sa jedná. Mne sa to náhodou veľmi páči, môžu vzniknúť z toho zaujímavé veci. Rozhodol som sa, že päť úloh s piatimi knihami buď:
- skĺbim to jedného článku
- rozdelím na dva články (2 + 3 knihy)
A šiesty či siedmy bod (tie bonusové) si nechám keď-tak na iný článok. Môžem z toho vytvoriť koniec-koncov fanfiction poviedku =D alebo to pretvoriť celé, alebo proste zmeniť a tak podobne. Oslovilo ma to, hlavne skrz pozorovanie, ako sa s menami autorov vysporiadal Elizabeth (na nich sa vždy pobavím). 
Nebudem si na tento projekt zakladať zas nové stránky, aby ste tam nemuseli klikať 500 rokov, kým sa vlastne k niečomu dopracujete. Budem ich pridávať do rubriky bla-bla-bla pod názvom Náhodný knižný projekt. 
A TEDA! Aby sme boli v obraze, vyžreboval som si knihy, ktoré sa nachádzajú u nás v obytných priestoroch, ktoré som čítal i nečítal (dve som musel vyhodiť, lebo sú požičané).
Sú to:

1. Gladys Schmitt - Rembrandt (odkaz)

2. Ransom Riggs - Sirotinec slečny Peregrinovej pre podivné deti (odkaz)

3. Stephen King - Temná Veža, dodatočné žrebovanie mi podsunulo druhú knihu - Traja vyvolení (odkaz

4. Catherine Ryan Hyde - Elektrický boh (odkaz)

5. Stephen King - Zelená Míľa, dodatočné žrebovanie mi podsunulo šiestu - záverečnú knihu Coffey na míli (odkaz)

Celkom sa teším. Poéziu som vynechal. Nechal som tam ale aj odborné publikácie (ktoré som však nevylosoval). Kniha Rembrandta je beletria, takže žiadne fakty. 

____________________________

Ďalej by som chcel podotknúť, že pravdepodobne ma nevyhodia zo školy, pretože prenášaný predmet vyzerá celkom sľubne. Výsledky ešte neviem (na skúške som bol včera). 

Potom ma ešte trápi to, že nejaký hajzel ma ostriekal vodou, pretože ten primitívny kokot si sedí vo svojom vyblýskanom autíčku, na ktoré sa mu pomaly nachytáva soľ z cesty, a jebe si ho cez úzku ulicu, cez mláku a vôbec ho netrápi, že po chodníku v tom čase idú traja ľudia: divný pankáč, staršia pani, pán v strednom veku. Bodaj by zdochol za tým volantom, bodaj by narazil a by vykrvácal a visela mu noha na jednej chrupavke, aby cítil benzín a bál sa aj použiť mobil, pretože akýkoľvek kontakt by spravil iskru a vyletel by do vzduchu. 
Toľko častíc "by".

A to je asi tak všetko, čo som chcel povedať.

3 komentáre:

  1. Nuž, som rada, že si sa zapojil, je to fakt dobrý projekt. :) Len malá pripomienka: som Elizabeth a nie Elisabeth. :D Ale nevadí.

    Výber kníh je zaujímavý a závidím tú Zelenú míľu, pretože ju už dlho zháňam... :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prepáč, ja to opravím.
      Ona sa zháňa pomerne často, tie knížočky. Tuším je aj ako jedna kniha, ale mne sú tie malé proste sympatickejšie.

      Odstrániť
  2. Teší ma, že si sa rozhodol zapojiť, už sa teším na články :D Knihy vyzerajú zaujímavo takže si hneď idem prečítať úlohy k prvým dvom knihám :D

    OdpovedaťOdstrániť