sobota 31. januára 2015

12 Fotošplouchnutí

Predslov: témy budem aktualizovať do tohto článku! Ku každému názvu témy pribudne každomesačne jeden odkaz - čiže stačí kliknúť na názov, ktorý vás presmeruje do daného článku. Odkazy budú zvýraznené žltou farbou.

Rozhodol som sa zapojiť do ďalšieho fotografického projektu. Tentokrát sa jedná o dvanásť fotošplouchnutí od tohto autora. Nájdete na jeho blogu aj projekt (a jeho prvé fotografie na tému, ktorú si zvolil). Projekt sa mi zdá veľmi zaujímavý a určite iný, ako ostatné fotoprojekty. Napríklad 52, do ktorého som sa taktiež zapojil. Tento má svoje témy a dobré je, že na ne máte až celý mesiac. Čiže pre zaneprázdnených či lenivých ľudí, ako som ja, je to úplne ideálne. Vyskúšam si nové veci, ktovie, možno ma opäť nejaké oslovia. 
Aby som ale príliš nerečnil, tak prejdem na jednotlivé témy, ktoré som skopíroval od vyššie spomínaného autora projektu:

1. Hororová fotografie - Cílem je vyfotit snímek s děsivým, tajemným nádechem. Možností je zde spousta (hřbitov, kaple, či přímo nějaký ten bubák...).

2. Inspirace hudbou - Fotka inspirovaná hudebním stylem, určitou skladbou, videoklipem...

3. Plakát k filmu - Přefotit nějaký již existující plakát k libovolnému filmu, nebo si vytvořit jeho vlastní verzi? Toť otázka...

4. "Divoké" zvíře - Tu divokost berte s nadsázkou, nemusíte hned vyhledávat po lesích medvědy. Stačí, když se povede cvaknout obecně nějaké volně žijící zvíře. Veverka, vrabčák nebo vosa...

5. Lidé na ulici - Trochu klasičtější téma, ale určitě se dá uchopit různými způsoby. ;)

6. Téma týdne - Rubriku "Fotíme na téma týdne" už v Autorském klubu nemáme - to je rozhodně věčná škoda. Pojďme si tedy alespoň trochu zavzpomínat na tuto velmi oblíbenou rubriku. Cílem je (překvapivě) fotografie, která nějak bude souviset s aktuálním TT v daném měsíci.
*myslená téma týždňa na blog.cz*

7. Fotokomiks - Pokud se na mém blogu trochu vyznáte, víte, že komiksy (speciálně jeden) ke mě tak nějak patří. Proto jsem tenhle bod nemohl vynechat. Samozřejmě Vás nanutím nafotit 40 jednotlivých políček, bohatě stačí tři. ;)

8. Zimní fotografie - Tohle bude dost možná největší challenge ze všech - no jen se podívejte ven. Pokud nejste zrovna nahorách, pravděpodobně máte za okny jaro (nebo přinejmenším podzim), stejně jako já. Tak uvidíme, jestli příroda této části projektu napomůže, nebo si budeme muset vlézt do mrazáku. ;)

9. Co jsem nikdy nevyfotil - Velice subjektivní bod. Zde je asi nutné trošku zapřemýšlet. "Co jsem ještě v životě nevyfotil a stálo by to za to?" "Nepřehlížím ve svém okolí něco enormě fotogenického?" Až najdete na takovéto otázky odpověď, neváhejte ji vycvaknout - splníte tak část projektu.

10. Reportáž - Během roku se určitě nachomýtnete k nějaké zajímavé události. Zkuste se vžít do role fotoreportéra a zdokumentujte danou akci.

11. Duhová fotografie - Tenhle úkol spočívá v zachycení všech barev duhy na jedné fotografii. Dost možná je to ta nejtěžší výzva ze všech, pokud se tedy oprostíme od pastelek, barevných špendlíků a podobných věcí, které jsou přirozeně ve spoustě barev. Třeba se poštěstí zachytit tu sedmibarevnou kombinaci i někde v přírodě, ve městě...

12. Siluety - Stínová fotografie. V jakékoli formě. Myslím si, že je to ideální téma na sérii snímků. Možná působí jednoduše, ale uvidíme uvidíme... ;)

SHRNUTÍ:

1. Jde o fotografický projekt, který od jeho začátku (který si každý může zvolit podle potřeby) trvá 12 měsíců, neboli jeden rok.

2. Je to výzva původně vymyšlená pro mě, jakožto takové menší predsevzetí, ale velice by mě potěšila účast někoho dalšího. Takže pokud Vás tento projekt zaujal, směle do toho. ;)

3. Pořadí úkolů není závazné, jejich pořadí je možné upravit podle potřeby. Stejně tak počet fotek na každé téma je libovolný. Pokud máte dostatek nápadů, klidně si nafoťte celou sérii.


A teraz výzva pre vás: zapojte sa aj vy. Nie je to nič ťažké, skôr je to niečo nové a presne aj pomenované: výzva. 
Inak, keby ste do toho teda šli, napíšte prosím do komentárov ----> sem <---- autorovi projektu, istotne ocení, keď sa pridajú ďalší fotografi.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára