pondelok 6. októbra 2014

Reborn in third dimension

Pôvodne som chcel namaľovať svoj autoportrét (trošku surrealistický), nakoniec mi to nejak nevyšlo a celý portrét som zafarbil na čierno-červeno. Ale nechcel som to zahodiť, lebo sa mi to páčilo. Tak som si povedal, že tam niečo domaľujem. Vzniklo z toho expresionistické dielo, alebo ako ho nazvať. Je to taká rýchlovka, mimochodom. Trvalo mi to necelé dve hodinky (aj so zasychaním farby). Však to tak aj vyzerá.
Podľa mňa je to dosť jednoduché, ale je v tom niečo... čo sa mi páči natoľko, aby som sa s tým pochválil (a oznámil, že žijem). 
Pôvodne sa mal obraz volať "Zrodený v chaose", ale teraz som si uvedomil, že chaos vyzerá trošku inakšie. Tak je to "Znovuzrodený v tretej dimenzii". 
Nech sa páči.


10 komentárov:

  1. Podľa mňa to vyzerá úžasne :) obdivujem ťa, že vieš používať farby :D ja zostávam väčšinu času verná čierno-bielej :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže som chcel ten autoportrét spraviť monochromatický, ale nejak to nevyšlo. V čierno-bielej by som asi nevedel maľovať.

      Odstrániť
  2. Vyzerá to úžasne. Ja sa v poslednom čase venujem skôr písaniu, ale uvedomujem si, že som dosť dlho nemaľovala. Inak sa mi to vážne páči, skvele to vyzerá. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem moc. Však práve aj ja sa venujem písaniu, ale občas je dobré, zmeniť odvetvie, aspoň na jeden deň. Odreaguješ sa.

      Odstrániť
  3. najlepší úsek je to pozadie hore. vyzerá to ako krvavý vesmír

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak konečně jsem u tvých maleb/ kreseb, to ti povím, je to nádhera, jsem unešená, máš tu věci, které bych si z fleku pověsila na zeď a vydržela se na ně dlouhé hodiny dívat. Tento obraz se mi zatím líbí nejvíc, připomíná mi malého prince, ale ještě si to tu prolistuju.
    Nevím proč, ale dá mi strašně moc práce tady odeslat komentář, vůbec mě to nechce pustit, i když správně švidrám na písmenka, které mají dokázat, že nejsem robot.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, a toto je práve práca, ktorá mi zabrala najmenej času a najmenej úsilia.
      Ono to tak občas býva, že čím sa človek viac snaží, tým menší úspech má
      Mám pocit, že tie písmená na kontrolu som ale vypol, ešte to pre istotu skontrolujem. Mňa osobne to otravuje zadávať na druhých blogoch, preto som nechcel, aby to bolo tu.

      Odstrániť
    2. To je fakt, někdy se umělec rozmáchne a za hodinu má hotovo i na velkém plátně. Ten obraz vypadá dobře právě proto jak píšeš. Mám pocit, že vyjadřuje něco, co je v tobě a přitom každý si v tom může něco najít. Teď jsme si s manželem koupili reprodukci abstraktního obrazu, můžu se na něj dívat často a přitom, vždy najdu nový směr, který mě zaujme. Je to na velkém plátně, což je fajn, člověk se nemusí dívat z blízka.
      Tak, zas mi to pro změnu smazalo komentář, píše to:
      Komentár by nemal byť prázdny
      Zadala jsem všechno správně, tak nevím a prokázat že nejsem robot a zadat písmenka musím taky, často ani to nestačí. Někdy mi to jde až na po desáté.

      Odstrániť
    3. Neviem prečo to robí, skontroloval som to v nastaveniach a tie stupídne písmená na kontrolu by mali byť vypnuté, tak ja už naozaj neviem.
      Skús písať anonymne - iba s tým, že sa vždy podpíšeš, možno to nebude tak zložité.

      Odstrániť