piatok 12. septembra 2014

Počul som...

V pálčivých dňoch zbieram lupene muškátov. Počujem ich, ticho spievajú. Tá skladba je tak známa, ako tón hymny pískaný z úst cudzinca. Je to medzinárodný trapas pocitov. 
Zvieraná tragédia svorkou, ktorú som v matematike nikdy nevedel krásne nakresliť. Vraj je to istý druh zátvorky. Nerád zatváram, nie sú to šťastné konce. Možno nemáš kľúč a nevedela by si trafiť späť. Asi by ti nepasoval, ja kreslím nakrivo. Mám pomýlenú perspektívu slnečného svitu. Videnia. Ilúzií. Snov. Počujem svoj strach, v noci je zostonásobený. 
Nad mojou hlavou.
Lieta.
Klopká.
Kvapká. 
Víchor mrzutostí v úsmeve. Ryhy v ľade krasokorčuliara. Nemám rád udaný smer. Potom ktosi zapíska a všetci sa otočia na druhú stranu. To sú tie štadióny. Radšej nechám korčule hniť v skrini. Veď som predsa len lenivý... 
na pozdrav. 

Videl som farebnú čiaru v strede zeme. Viedla až za obzor. Za strakaté pláne plné kozorožcov. Videl som v hline ohnivý baphomet. Asi mieril do výšin. Iba som odzdravil, nemám čas na čaj a podpisy. 
Počul som ťa nariekať... v mojich predstavách. Tam sa udeje všetko, čo si žiadam. Smiešna slabosť introvertného človeka. 
Začínaš sa rozplývať. Celkom nevďačne sa strácaš... múza. Môžem ťa nazývať múzou, keď si mi spôsobila toľko slabostí? No napriek tomu, iba vďaka tebe som vedel spájať slová dokopy. Ako fyzik so skúmavkami či chirurg s veľkou ihlou. Visíš v mojej izbe. Pamätník ticha mlčanlivých brán. Pamätník krásnych krvácajúcich rán. A slnečných rán. Slovenčina je kúzelná, ako vytvorený mesiac tvojími rukami. Znie tak inakšie. Asi je v inej dimenzii. Neviem, či mám prístup. 
Myslíš si, že máš dosť slnka? 
A voda chladí?
Hm... každopádne, mám rád tú tvoju odmlku. Dala mi možnosť tvoriť zo vzduchu nové svety. Som skoro ako BOH! Vďaka tebe. 
Šťastie.

..
...
....
.....
......

A keď budem... Charliem... budeš ma milovať?

7 komentárov:

  1. To je priam úžastne napísané, hlboké, čisté, číre, keby som basnik a napíšem básňou komentár,stále sa nepriblížim k tým emóciam ktore s toho kvitnú

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som veľmi rád, že sa ti to páči, potešil si ma!

      Odstrániť
  2. Mne sa to páči :) nerozumiem (ako vždy), ale páči sa mi to, pretože aj keď nerozumiem, tak ma to oslovuje, zraňuje a teší..... a je to super.
    A.

    P.S.: (Kto by nie?)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja tomu nerozumiem ale predstavujem si pritom veci.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je dobré. Dobrý autor musí vedieť vyvolať v čitateľovi predstavivosť a fantáziu.

      Odstrániť
  4. Charlie. Ty umíš psát a tvoje múza je krásná.
    Nesmím psát kvůli té zpropadené… aby netýrala, jenže mě pořád trápí, že jsem byla na tebe hnusná. Promiň. Přeju hezké svátky prožité v klidu a ve zdraví.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a moja múza taktiež.
      Vôbec si nebola hnusná, nikdy si to ani nemysli.
      Prajem aj tebe veselé sviatky, preži ich šťastne.

      Odstrániť